2024-10-01 06:00Nyheter

Dafos Hållbarhetsvecka 2024

Dafos Hållbarhetsvecka med fokus på balansDafos Hållbarhetsvecka med fokus på balans

Fokus på balans och välmående.

Den 7–11 oktober, i anslutning till European Sustainable Development Week 2024 (ESDW), anordnar Dafo Brand AB sin årliga hållbarhetsvecka för andra gången. Årets tema är balans, med fokus på att skapa hållbara lösningar för både arbetsmiljö och personlig hälsa. Stressrelaterad ohälsa har ökat globalt sedan 1990-talet och är enligt Folkhälsomyndigheten nu en av de vanligaste orsakerna till långtidssjukskrivning. Därför vill Dafo öka medvetenheten och verka förebyggande inom dessa områden.

"Det är viktigt att se till samtliga dimensioner inom hållbarhet. Miljöperspektivet är viktigt och något vi arbetar kontinuerligt med, men den här veckan kommer fokus vara människan på Dafo. Vi arbetar för en hållbar arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra både fysiskt och mentalt", säger Josefin Holmström, hållbarhetschef på Dafo Brand AB.

Under hållbarhetsveckan kommer Dafo att erbjuda en rad aktiviteter som syftar till att främja balans i arbetslivet. Programmet inkluderar föreläsningar om stresshantering, ergonomi samt smarta lösningar och verktyg som kan effektivisera det dagliga arbetet och minska stress.

Utöver föreläsningarna erbjuds även aktiviteter för att främja fysisk hälsa och avkoppling. Bland annat planeras pass med Yinyoga, padelturnering och höstvandring i naturskön miljö. Dessa aktiviteter ska inte bara stärka den fysiska hälsan, utan också ge möjlighet till återhämtning och reflektion.

"Vi hoppas att vår hållbarhetsvecka inspirerar våra medarbetare till att hitta nya sätt att skapa balans i sina liv. Det är viktigt för både den personliga hälsan och för företaget i stort", fortsätter Josefin Holmström.

Dafos hållbarhetsvecka 2024 blir en kombination av lärande, fysisk aktivitet och återhämtning – allt med målet att främja ett mer hållbart och hälsosamt arbetsliv.

European Sustainable Development Week 2024      Josefin Holmström, hållbarhetschef Dafo Brand AB

Läs mer om Dafos deltagande i European Sustainable Development Week 2024: https://www.esdn.eu/esdw/country-detail/sweden



Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.