2023-10-27 07:00Nyheter

Kostnadseffektiv lösning för detektering av vattenläckor.

WES3 enhet för vattendetektering
WES3 Interface för vatten gör det möjligt att ansluta vattendetekteringsenheter (såsom detekteringskablar) till ett WES nätverk och få automatisk övervakning dygnet runt.

Försäkringsstatistik från de senaste 10 åren visar att vattenskador blivit en ledande orsak till anspråk från byggföretag. Oavsett om vattenskadorna orsakas av externa källor eller interna läckor har dessa en betydande inverkan på byggprojekt. För projektansvariga och platschefer är det viktigt att se till att alla nya byggnader eller underhållsarbeten kan slutföras i tid och enligt budget. Vattenskador kan lätt hindra detta från att ske eftersom alla vattenproblem tyvärr inte är lätta att upptäcka.

För att ha ett kompetent skydd 24/7 och kunna täcka upp mer avlägsna platser där läckor är svårare att identifiera, måste varningar också vara en prioritet.

Om avstängning av vattenledningar är en möjlighet, kan anläggningsansvariga reagera snabbare genom att kunna ha en varning som pekar ut den exakta platsen för ett problem.

Hur ser lösningen ut?

Nyligen utökade vi vårt kompetenta och traditionellt inriktade system för brand- och rökdetektion med att även automatiskt kunna detektera vatten. Detta uppnås genom att integrera vår vattendetekterande kabel och tejp med anslutande Interface-enhet för extern styrning. WES3 Interface för vatten ger automatisk övervakning dygnet runt och larmar personalen om det värsta skulle hända.

WES vattenkabel och tejp kan enkelt användas på alla områden oberoende av storlek eller form.

WES vattendetektering illustration

Kabeln eller tejpen övervakas för läckor och fel längs hela dess längd. Förekomst av vatten utlöser ett larm till WES3 Connect Control-enheten.

 

För mer information, kontakta Johan Brassart, teknisk säljare Släcksystem & Brandlarm:
Telefon: 08-409 516 56
E-post: johan.brassart@dafo.se

Mer information om WES3Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.