2022-05-06 12:15Pressmeddelande

Dafo anställer en hållbarhetschef

Scarlett Roa - hållbarhetschef DafoScarlett Roa - hållbarhetschef Dafo

Familjeföretaget Dafo Brand har i generationer haft hållbarhetsperspektivet som en naturlig del i verksamheten. Nu utvecklar Dafo hållbarhetsarbetet med fokus på miljö- och klimat ytterligare genom att anställa Scarlett Roa som hållbarhetschef.

Scarlett Roa har en bakgrund som hållbarhetschef för koncernen Svenska Spel, senior rådgivare inom digitalisering och hållbarhet på Praktikertjänst och hållbarhetsansvarig på Almi Företagspartner. Hon har även arbetat som jurist med frågor om mänskliga rättigheter och antidiskriminering. På Dafo kommer Scarlett att ingå i ledningsgruppen och rapportera direkt till vd.

”Jag är väldigt glad över att Scarlett börjar hos oss på Dafo. Tillsammans med Scarlett kommer vi att vidareutveckla och bygga upp en struktur för både det strategiska och operativa hållbarhetsarbetet. Jag ser fram emot att öka samverkansarbetet inom branschen och att vi på Dafo går i bräschen för hållbarhet”, säger Thomas Sparring, vd på Dafo Brand.

“Mitt uppdrag som hållbarhetschef på Dafo Brand AB känns oerhört spännande. Hållbarhet är en självklar del av Dafos kärnverksamhet med produkter och tjänster som räddar liv och bidrar till en säkrare värld. På Dafo pratar vi inte om hållbarhetsstrategier utan om en hållbar strategi för hela företaget. Det ska genomsyra alla våra processer och hela vår affärsmodell och är ett arbete jag ser fram emot att fortsätta utveckla tillsammans med Thomas, ledningsgruppen och alla våra medarbetare, våra Dafoiter”, säger Scarlett Roa.

  

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thomas Sparring, vd, Dafo Brand AB
Tel: 08-506 405 60, thomas.sparring@dafo.se

För högupplösta bilder:
Jeanette Chevalier, Marknadschef
Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.se   Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterad media