2021-09-09 06:55Pressmeddelande

Dafo Brand AB förvärvar Turvata Oy Ab

Mika Nilsson och Thomas SparringMika Nilsson och Thomas Sparring

Dafo Brand AB förvärvar 100% av aktierna i Turvata Oy sedan Örum Oy Ab och Dafo tecknat avtal 1 september 2021.

Dafo Brand AB är en del av Dafogruppen, en av nordens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Koncernen har 260 anställda och en omsättning på 70 miljoner euro år 2020. Familjeägda Dafo Brand AB är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem och brandsläckare. Dafo har dessutom cirka 80 återförsäljare i Sverige, specialiserade på försäljning och service av brandskyddsutrustning.

Turvatas verkställande direktör Mika Nilsson säger att med Dafo som ny ägare kommer Turvatas position som Finlands ledande aktör inom brand- och räddningsbranschen att stärkas. ”Dafo har mer än 100 års erfarenhet och en affärsidé väldigt lik Turvatas. Samarbetet kommer att ge oss ännu bättre resurser att utveckla vår verksamhet. Vi kommer att fortsätta serva räddningstjänsten och industrin, främst genom Turvanasikedjan”, fortsätter Nilsson.

”Turvata ger oss möjlighet att expandera vår verksamhet till Finland. Affärs­modellen där Turvata arbetar nära både brand- och räddningsbranschen och Turvanasikedjans entreprenörer imponerade på oss. Passionen för branschen är väldigt stark. Jag tror att vi har mycket att lära av varandra”, säger Thomas Sparring, Dafo Brand ABs verkställande direktör och ägare.

Turvata sysselsätter 13 personer. Turvanasikedjan, som specialiserat sig på brandskyddstjänster åt företag och underhåll av brandsläckare, omfattar mer än 30 lokala brandserviceföretag runt om i Finland samt två återförsäljare ägda av Turvata. Turvatas omsättning är ca 5 miljoner euro.


Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring