2020-06-25 08:11Pressmeddelande

Dafo Brand lanserar VR-utbildning i brandsläckning

Dafo ingår samarbete med Nordens ledande XR*-företag Bublar Group och blir exklusiv återförsäljare av Voblings virtuella brandövningssimulator i Sverige.

Sätt på headsetet och börja släck bränder! Nu behövs varken eld eller släckmedel för att öva brandsläckning. Med en VR-utbildning kan alla på företaget utbildas enbart med hjälp av ett VR-headset. Användaren guidas genom realistiska övningar med simulering av olika brandförlopp och situationer. I ena stunden är du i hemmamiljö där ett ljus har antänt soffan och i nästa kan du vara i en verkstad med en spilloljebrand. Användaren måste välja släckare och släckmedel beroende på brandtyp. Under släckförloppet utvecklas röken och agerar du inte rätt försvinner sikten och det kan sluta riktigt illa, i varje fall i den virtuella världen.

Eftersom VR-lösningen inte är beroende av en dator, kan du träna var som helst och när som helst. En fördel då sammankomster ännu bör undvikas.

Förutom att vara helt säker, har en VR-utbildning fördelen av att vara mer kostnadseffektiv, hållbar och skalbar, samtidigt som den erbjuder en förbättrad inlärningsupplevelse.

- Vi är glada över att ha hittat en stark partner för vidare utveckling av vårt digitala utbildningskoncept. VR-lösningen är ett utmärkt komplement till vår lärarledda och webbaserade utbildning. Realistiska miljöer och scenarier formas utifrån kundernas aktiviteter och användarnas erfarenheter förbättras ofta jämfört med praktiska släckningsövningar. Känslan för olika släckmedel är också en viktig egenskap. VR är ett bra verktyg när det är svårt att samla större grupper eller avsätta tid för lärarledd utbildning, säger Thomas Sparring, VD, Dafo Brand AB.

- Jag är mycket glad över vårt partnerskap med Dafo. Vi har en återförsäljar-strategi för våra virtuella träningsprodukter, och jag kan inte tänka mig en bättre partner för vår brandsäkerhetsprodukt. Dafos gedigna erfarenhet blir en stor tillgång för oss i den fortsatta utvecklingen av produkten. Att vi tillsammans kan använda vår kunskap är oerhört värdefullt för att säkerställa att vår produkt behåller högsta kvalitet framåt, säger Anders Ribbing, VD Vobling & Head of Bublar Enterprise.

*Extended Reality

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thomas Sparring, vd, Dafo Brand AB
Tel: 08-506 405 60, thomas.sparring@dafo.se

För högupplösta bilder: 
Jeanette Chevalier, marknadschef
Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.se


Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.

Relaterad media