2022-08-23 12:23Pressmeddelande

Dafo första svenska företag att registrera sig till ESDW

European Sustainable Development Week (ESDW) är ett europeiskt initiativ för att stimulera och synliggöra aktiviteter, projekt och evenemang som främjar hållbar utveckling. ESDW 2022 bygger på förra årets framgång med 5 440 aktiviteter i 28 länder och äger rum runt om i Europa den 20-26 september.

Familjeföretaget Dafo Brand har i generationer haft hållbarhetsperspektivet som en naturlig del i verksamheten. Nu utvecklar Dafo hållbarhetsarbetet med fokus på miljö- och klimat ytterligare genom att delta i European Sustainable Development Week. I skrivande stund är Dafo enda svenska organisation eller företag som anmält aktiviteter till ESDW. https://esdw.eu/country/sweden/

”I vår strävan att accelerera hållbarhetsfrågorna utbildar vi interna och externa intressenter i hållbarhet och Agenda 2030 under årets ESDW. Vi kommer att hålla i flera utbildningar och workshops med syfte att öka kunskapen hos våra återförsäljare, partners och medarbetare. Vi har under våren 2022 bildat ett nätverk av interna hållbarhetsambassadörer som kommer att bistå Dafo under ESDW. Utbildningen till våra återförsäljare och partners sker digitalt, medan workshops med våra medarbetare kommer att ske fysiskt på plats i våra lokaler. Vi hoppas kunna inspirera andra att delta i ESDW och lyfta fram svenska företags hållbarhetsarbete”, säger Scarlett Roa, hållbarhetschef på Dafo Brand.

 Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterad media