2022-10-13 13:15Pressmeddelande

Dafo lanserar nytt adresserbart brandlarm för snabbare insatser

Brandlarm NuriaBrandlarm Nuria

En ny generation brandlarmsystem introduceras nu på den svenska marknaden. Nuria, en modern brandlarmcentral där hela linjen detektorer från Apollo Fire kan integreras – en av världens marknadsledande inom branddetektering.

I en adresserbar brandlarmanläggning kopplas detektorer, larmknappar och larmdon på en gemensam slinga där varje komponent har sin egen unika adress. Nya brandlarmcentralen Nuria är snabb och enkel att installera och fullt kompatibel med nya CoreProtocol och produktserien Soteria från Apollo Fire. Tillsammans bildar de ett sofistikerat brandlarmsystem med den allra senaste teknologin inom branddetektering. 

“Ett automatiskt brandlarm utgör en väldigt viktig del i brandskyddet. Vi har valt att samarbeta med Nibble och Apollo som kan matcha våra höga krav på vad moderna brandlarmssystem ska ha för egenskaper. Nuria kan anpassas till en mängd olika arbetssätt genom logiska funktioner som helt matchas efter användaren. Fördelen med CoreProtocol är att antalet enheter och längden på slingan kan utökas. Soterias smarta och pålitliga produkter ökar tryggheten och minskar risken för fellarm och driftstörningar i anläggningen”, säger Zlatko Profus, sakkunnig inom brandlarm på Dafo.

Adresserbara brandlarmcentralen NURIA är godkänd enligt EN54-2/4 samt SBSC, Svensk Brand och Säkerhetscertifiering.

Film Nuria - Det smarta brandlarmetOm Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring