2018-07-02 06:00Pressmeddelande

Dafo Vehicle Fire Protection AB intar marknaden

Dafo Brand AB i Sverige har beslutat att knoppa av sin verksamhet avseende fordonsbrandskydd från sin övriga brandskyddsverksamhet såsom brandservice och brandredskap. Det nya bolaget Dafo Vehicle Fire Protection AB kommer att vara i drift från 1 juli 2018. 

"Syftet med denna förändring är att fokusera mer på den långsiktiga kontinuerliga utvecklingen av fordonsverksamheten mot bakgrund av global tillväxt och kundkrav", säger affärsområdeschef Johan Balstad.

Balstad fortsätter "En separat juridisk enhet gör det lättare att förvärva kompetens och erfarenhet, resurser och kapital för att underlätta utvecklingen av Dafo Vehicle Fire Protection AB. Dessutom, som en del av denna tillväxt, drivs den amerikanska verksamheten sedan tidigare genom vårt dotterbolag Dafo US vilket ytterligare stärker vår position i Nordamerika."

Dafo Vehicle Fire Protection AB levererar branddetektions- och brandsläckningssystem för bland annat bussar, gruv- och anläggningsmaskiner, skogsbruks- och avfallshanteringsmaskiner samt lastmaskiner och kranar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Balstad, affärsområdeschef, Dafo Vehicle Fire Protection AB Tel: 08-506 405 50, johan.balstad@dafo-vehicle.com

För högupplösta bilder:

Jeanette Chevalier, Marknadschef, Dafo Brand AB Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.se 


Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterad media