2023-01-04 12:23Pressmeddelande

International Gas Detectors Ltd ny samarbetspartner till Dafo

Stationär gasdetektor 903-X5 från IGDStationär gasdetektor 903-X5 från IGD

Dafo Brand flyttar fram sin position inom brandsäkerhet ytterligare genom samarbete med världens äldsta gasdetekteringsföretag, International Gas Detectors Ltd.

Det brittiska företaget International Gas Detectors (IGD) designar och tillverkar detekteringsutrustning sedan över ett sekel tillbaka. Idag identifierar IGDs stationära och portabla detektorer över 700 olika gaser och ångor. Gaslarmen skyddar anläggningar från farliga gaser inom ett brett spektrum av industrier.

“Att samarbeta med ett globalt företag som IGD och få ta del av deras gedigna erfarenhet av detekteringsteknik är oerhört spännande. Vi kommer att kunna erbjuda våra kunder hela IGDs utbud av avancerade gasdetektorer”, säger Viktor Liman, försäljningsansvarig för gasdetektering på Dafo.

Certifierade produkter

Med hjälp av en gasdetektor kan man effektivt övervaka de flesta förekommande gaser och snabbt och effektivt få indikation om gasläckage. IGDs dektorer är godkända enligt alla nödvändiga standarder och certifieringar i syfte att garantera anläggningars säkerhet och teamen på plats.

Exempel på adresserbart detekteringssystem från IGD

Exempel på adresserbart detekteringssystem från IGD

 Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterade länkar