2016-01-26 14:28Pressmeddelande

Mobila sprinklersystem ska rädda liv på Karlstads seniorboenden

Allt fler människor dör i bränder i Sverige. En majoritet av de omkomna är över 80 år.

Allt fler människor dör i bränder i Sverige. En majoritet av de omkomna är över 80 år. 

Tillsammans med räddningstjänsten har Karlstad kommun gjort en inventering av fyra större seniorboenden, strax efter att man haft en brand med dödlig utgång.

Resultatet av inventeringen visade att 95 procent av de boende inte skulle klara att ta sig ut på egen hand om det börjar brinna. Det konstaterades att rökdetektorer inte räcker, det tar för lång tid för hjälp att nå fram. I stället behövs mobila sprinkleranläggningar som är enkla att montera och lätta att hantera.

– De flesta som omkommer i bränder idag är personer i speciella riskgrupper som av olika skäl har svårt med utrymning. En mobil sprinkler är speciellt anpassad för boendemiljöer där man har ett ökat behov av ett tryggt brandskydd, både i egna hem och i vårdboenden, säger Thomas Sparring, vd på Dafo Brand AB.

Den mobila bostadssprinklern Q1 är utvecklad för att rädda liv. Brandrök upptäcks snabbt med hjälp av elektronisk detektering. Branden slås tillbaka med hjälp av vattendimma och brandspridningen begränsas. Q1 kräver ingen fast installation och är därför optimal att använda även under kortare perioder. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Sparring, vd, Dafo Brand AB
Tel: 08-506 405 60, thomas.sparring@dafo.se 

För produktinformation:

Johan Vikström, säljare Vattendimma/Skumsläck Tel: 08-572 303 39, johan.vikstrom@dafo.se 

För högupplösta bilder:

Jeanette Chevalier, marknadschef
Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.se 


Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterad media