2022-05-23 12:17Pressmeddelande

Ny norm för Brandfarliga/Heta arbeten godkänner digitala släckövningar

Brandsläckning med VR - virtual realityBrandsläckning med VR - virtual reality

Sedan den 16 maj i år godkänns digitala släckövningar med VR i Heta/Brandfarliga Arbeten-utbildningar.

Säkerhetsreglerna för brandfarliga heta arbeten har funnits sedan 1990. Nu har man beslutat att modernisera reglerna genom att jämställa digital släckövning som uppfyller rätt kriterier med traditionell släckning i den praktiska delen av utbildningen.

“Ett oerhört glädjande besked. Främst med tanke på hållbarhet och miljön. Digitala släcksimulatorer förbrukar inget släckmedel och förorenar inte omgivningen. Släckövningar i VR (virtual reality) är även säkrare och mer kostnadseffektiva samtidigt som de ger förbättrade inlärningsupplevelser. Eftersom du med VR-lösningen inte heller är beroende av en dator, kan du träna var som helst och när som helst”, säger Kristian Lindqvist, Affärsområdeschef Brandskyddstjänster, Dafo Brand.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristian Lindqvist, Affärsområdeschef Brandskyddstjänster, Dafo Brand AB
Tel: 08-506 405 17, kristian.lindqvist@dafo.se

För högupplösta bilder:
Jeanette Chevalier, Marknadschef, Dafo Brand AB
Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.se   Om Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterade länkar