2023-10-05 08:47Pressmeddelande

Rexel ny samarbetspartner till Dafo

Komponeneter till adresserbara brandlarmI en adresserbar brandlarmanläggning kopplas detektorer, larmknappar och larmdon på en gemensam slinga där varje komponent har sin unika adress.

Genom att ingå partnerskap med Rexel kommer elinstallatörer och brandlarmsföretag över hela Sverige förses med Dafos brandlarmsystem och detektorer.

Rexel Sverige erbjuder expertis och personlig vägledning, produkter och tjänster inom morgondagens energiteknik. Företaget har aktivt valt att ta ledningen när det kommer till förnybar energi med innovativa lösningar som effektiviserar och driver branschutvecklingen mot en energieffektiv och hållbar framtid för Sverige, fri från fossila bränslen.

“Vi har valt Rexel som strategisk partner gällande design och utformande av vårt brandlarmsystem. Genom samarbetet strävar vi efter att erbjuda heltäckande och sofistikerade systemlösningar som är enkla att installera, använda och underhålla. Rexel kan matcha våra höga krav på vilka egenskaper ett modernt brandlarmsystem bör ha. Vi är fast beslutna att tillsammans skapa en säkrare framtid genom innovation och samarbete. Med intelligenta lösningar kan vi effektivisera energianvändningen och sätta en ny standard för brandskydd”, säger Thomas Sparring, vd på Dafo Brand.

Snabb detektering

Ett automatiskt brandlarm utgör en viktig del i brandskyddet. Huvudsyftet är att skydda liv och egendom genom att snabbt identifiera röklukt, värme eller andra tecken på brand och utlösa en larmsignal så att människor kan evakuera och brandbekämpningsinsater kan påbörjas. Systemet kan vara fristående eller mer komplext och integrerat med andra säkerhetssystem i en byggnad.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thomas Sparring, vd, Dafo Brand AB
Tel: 08-506 405 60, thomas.sparring@dafo.se

För högupplösta bilder:
Jeanette Chevalier, Marknadschef
Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.seOm Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring

Relaterade länkar