2022-12-12 13:48Pressmeddelande

Crowcon ny partner till Dafo Brand

Crowcon gasdetektorerPortabel gasvarnare för arbete i utsatta miljöer

Dafo stärker sin position på marknaden ytterligare genom att ingå partnerskap med den globala specialisten på gasdetektering, Crowcon Detection Instruments Ltd.

Crowcons bärbara och fasta gasdetekteringssystem har skyddat människor och miljö från gasrisker i över 50 år. Företaget ingår idag i Halma group plc, en internationell grupp organisationer dedikerade att tillhandahålla säkerhets-, hälso- och miljöteknik. I och med partnerskapet breddar och förstärker Dafo sin verksamhet genom att erbjuda hela Crowcons produktportfölj med modulära system (kundspecifika lösningar), allt ifrån portabla 1-gasinstrument till fasta installationer med samplade system anpassade för respektive process.

“Det här samarbetet är spännande och extra viktigt då vi ser en stark efterfrågan på gasdetektering. Crowcons bärbara gas- och multigasmonitorer skyddar mot en mängd industriella gasrisker. Deras breda produktutbud gör det enkelt för oss att hitta den optimala gasdetekteringslösningen för varje enskild kund. Att definiera den idealiska platsen, typen och kvantiteten av gasdetektorer är livsviktigt och spelar en avgörande roll för personal och anläggningar”, säger Viktor Liman, försäljningsansvarig för gasdetektering på Dafo.

Läs mer om Dafos produktutbud av gasvarnare: Gasdetektering | Produkter | DafoOm Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring