2024-04-12 09:27Pressmeddelande

Dafo certifierade enligt nya normen för kökssläcksystem

Brandsäkerhet i restaurangkökReglerna i SBF 2025 är utformade i syfte att minimera brandrisker i köksmiljöer och skydda människor och egendom.

Den nya normen SBF 2025 Anläggarfirma kökssläcksystem är utformad för att säkerställa att brandskyddslösningar för kök är effektiva och uppfyller de högsta standarderna för brandsäkerhet.

Det nya regelverket för släcksystem i restaurangmiljöer innehåller specifika riktlinjer som kräver nya kunskaper i hur man installerar och utför underhåll för att säkerställa brandsäkerheten i köksmiljöer. Genom att bli certifierade enligt SBF 2025 visar Dafo att de kökssläcksystem som installeras och servas är noggrant testade och godkända för att skydda både människor och egendom.

"På Dafo tycker vi att det är viktigt att kvalitetssäkra vårt sätt att jobba och våra installationer. Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder det bästa möjliga skyddet mot köksrelaterade bränder med släcksystem som uppfyller de senaste branschstandarderna. Det har varit viktigt för oss att det nu finns ett regelverk som man ska följa vid nya installationer av kökssläcksystem. Ett korrekt utfört släcksystem kan bidra till att såväl rädda liv som att reducera brandskadekostnaderna. Den här certifieringen är ett bevis på vårt åtagande för att erbjuda högkvalitativa och pålitliga brandsäkerhetslösningar", säger Johan Vikström, Affärsområdeschef Släcksystem & Brandlarm på Dafo. 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Vikström, Affärsområdeschef Släcksystem & Brandlarm
Tel: 08-572 303 64, johan.vikstrom@dafo.se

För högupplösta bilder:
Jeanette Chevalier, Marknadschef
Tel: 08-506 405 01, jeanette.chevalier@dafo.seOm Dafo Brand AB

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.


Kontaktpersoner

Jeanette Chevalier
Marknadschef
Jeanette Chevalier
Maria Sannebring
Kommunikatör
Maria Sannebring